• +36 20 561 6501 / +36 22 340 048
  • info@lifecentrum.hu

HA ŐSZ, AKKOR ANYAJEGY ELTÁVOLÍTÁS

Amennyiben a bőrgyógyász egy anyajegy eltávolítása mellett dönt, akkor ezt a beavatkozást minden esetben egy általános sebész végzi. Az esztétikai végeredmény azonban nemcsak az orvos gyakorlatától, illetve a technika megválasztásától függ, hiszen legalább ugyanennyire fontos az is, hogy a műtét után a páciens mennyire tarja be a szükséges előírásokat.

A sebgyógyulás ugyanis rendszerint az alábbi tényezőktől függ:
– A műtét helyétől
Azokon a területeken, ahol a bőr folyamatos mozgásnak van kitéve, nehezebben gyógyulnak a hegek.
– Az életkortól
Míg fiatalabb korban gyorsabb a sebgyógyulás, viszont a Páciens bőre hajlamosabb a heg túlburjánzásra és vastagabb hegképződésre is. Addig az idősebbeknél ezzel szemben ugyan lassabban, de szinte észrevétlenül gyógyulnak a sebek.
– Időtartamtól, míg a seben van a varrat
Az arcon általában tíz napig, a háton három hétig szokták a varratot bent hagyni.
– Az utókezeléstől
Az anyajegy eltávolítását követő gyógyulási időszakban nagyon fontos, hogy betartsuk az orvos utasításait, hiszen a kozmetikai eredmény ettől is függ. A szép sebgyógyulásért az alapvető higiéniás előírások mellett sok egyébre is ügyelni kell. Így megadott ideig kerülni kell a szauna, és szolárium használatát, valamint mellőzni kell az intenzív testmozgást is. A szélsőséges mesterséges fény-, és hőhatás mellett a naptól és a hidegtől is védeni kell az érintett területet.
Szakemberek szerint a legjobb, ha a heget legalább fél évig nem éri nap, ezért is ideális időpont az ősz az anyajegyek eltávolítására, különösen igaz ez a napnak kitett testrészek esetében.
Emellett a fokozott hőhatásoktól is tartózkodni kell, hisz a fokozott verejtékezés sem kedvez a gyógyulási folyamatnak. Igaz ez a rendkívüli hidegre is.
Amennyiben tehát régebb óta halogatja anyajegy műtétjét, akkor itt a megfelelő alkalom időpontot foglalni Egészségközpontunkba!
Konzultáljon Dr. Bradács Éva, Dr. Holub Orsolya, Dr. Hönigschmied Éva bőrgyógyászainkkal, és tegyen bőre egészségéért Ön is mihamarabb!