• +36 20 561 6501 / +36 22 340 048
 • info@lifecentrum.hu

ŐSZI PROBLÉMÁK REUMATOLÓGUS SZEMMEL

Ősszel gyakran felerősödnek a reumás panaszok, amelyek oka főként a légnyomásváltozás.

A lappangó gyulladást fellobbanthatja a felhevülés utáni lehűlés, a nyirkos hideghatás pedig fokozza az izomfeszülést, valamint a görcsöket. A szél, a hideg leginkább hát- és derékfájást eredményez.

Leggyakrabban érintett területek:

 • Gerinc
  Napjainkban nagyon sok problémát okoz a nem megfelelő testtartás például az ülőmunkák elterjedése, valamint a számos digitális eszköz használata.
  A stressz kiváltja a nyakizmok görcsét, hamar megjelenik a fejfájás, a vállba vagy a karokba kisugárzó furcsa érzés, zsibbadás, vagy fájdalom.
 • Izomfájdalmak
  Az ízületi, a gerinc, a lágyrész illetve az izomfájdalmak sokszor kombinálódnak egymással. Egy rossz tartás következtében gyakran jelentkeznek a csigolyák melletti kisízületeknél, izmokban görcsös, fájdalmas területek, amik a napi életet akadályozzák.
  Tartós stressz következtében előfordulhatnak kis csomók a lapockák között vagy a vállaknál.
 • Vállfájdalom
  Itt leginkább a vállat körülvevő izmok és inak elváltozásairól van szó. Az inakban mész rakódhat le, emiatt egy erősebb túlterhelésre részleges szakadás keletkezhet bennük.

Amennyiben az Ön mindennapjaira is hatással vannak a fent említett tünetek, forduljon szakemberhez mihamarabb. A LIFE Centrum dedikált szaktekintélye, Dr. Pulai Judit áll szíves rendelkezésére!