• +36 20 561 6501 / +36 22 340 048
  • info@lifecentrum.hu

TUBERKULÓZIS VILÁGNAPJA

1982-ben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 24-et a tuberkulózis, más néven a tüdőgümőkór, a TBC, a tüdőbaj világnapjává nyilvánította. Azon apropó 100 éves fordulóján, hogy Robert Koch német orvos bejelentette, hogy felfedezte a tuberkulózist okozó baktériumot.

Ebben a rég legyőzhetetlennek hitt betegségben évente 1,6-1,7 millió ember hal meg világszerte. A baktériumok által terjesztett fertőző betegségek közül a TBC szedi a legtöbb áldozatot mind a mai napig.
Évről-évre több, mint 8 millió új fertőzést regisztrálnak, amiből több mint félmillió esetet a betegség szokásos gyógyszerekkel szemben ellenálló törzse okoz.
A világnépességének csaknem harmada, azaz mintegy kétmilliárd ember hordozza magában a TBC kórokozóját, de jó hír, hogy szerencsére nem mindenkiben fejlődik ki maga a cseppfertőzéssel terjedő betegség.
Ez a nap hivatott felhívni ezen alattomos betegségre mindannyiunk figyelmét. Amennyiben teheti, tágítsa Ön is látókörét, illetve legyen felkészült, tudatos és körültekintő ebben a témában is.