LABORVIZSGÁLATI TUDNIVALÓK

Időpontfoglalás

Online időpontfoglalás


Telefonos időpontfoglalás

+36 20 561 6501

LABORVIZSGÁLATI TUDNIVALÓK

A laborvizsgálati időpontfoglaláshoz kérjük hívja Központi Call Centerünket a 06/20-561-65-01-es telefonszámon munkanapokon 08.00-16.00 között.
A LIFE Labor nyitvatartása munkanapokon (hétfőtől-csütörtökig) 08.00-11.00 óra között.

Kérjük érkezzen pontosan, az előre leegyeztetett időpontban a LIFE Laborba, annak érdekében, hogy kollégáink a megadott időben, várakozás nélkül megkezdhessék a mintavételt. 

Mit hozzon magával? 
TAJ- és lakcímkártyát. 

Hogyan készüljön a laborvizsgálatra?
– A vérvétel éhgyomorra történik (kivéve a hormonvizsgálatok). Ezért kérjük, hogy a vérvételt megelőzően 10-12 órával táplálékot már ne fogyasszon, valamint már a vizsgálatot megelőző este kerülje a zsíros, illetve nehéz ételeket!
– Kávé, szénsavas üdítő, alkohol, valamint cukros ital fogyasztása a mintavételt megelőzően tilos, mert ezek mindegyike negatívan befolyásolja a vizsgálati eredményt. 
– A dohányzás is hatással van bizonyos laborértékek alakulására, így kérjük vizsgálat előtt azt is mellőzze.
Ajánlott viszont a vizsgálatot megelőzően minél több szénsavmentes víz elfogyasztása, ami megkönnyíti a vérvétel folyamatát is.
– Amennyiben véralvadásgátlót szed, illetve vérvizsgálat közben előfordultak már rosszullétei, úgy kérjük ezt jelezze munkatársunknak a mintavétel megkezdése előtt. 
– Néhány laborvizsgálat esetében speciális előírásokat kell betartani, ezekről call centeres kollégáink az időpontfoglaláskor nyújtanak bővebb felvilágosítást.

H2 kilégzési teszt:
– A vizsgálat éhgyomorra történik.
– Amennyiben antibiotikumot szed, úgy 4 héttel a vizsgálat előtt fel kell függesztenie annak szedést.
– A vizsgálatot megelőző napon ne fogyasszon tejet, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, valamint ne igyon alkoholt, szénsavas italokat és ne dohányozzon.
– A vizsgálat napján ne mosson fogat és ne használjon szájvizet. 

Pontos árainkról a labor/árak menüpont alatt tájékozódhat.