LÉZERES KEZELÉSEK

Időpontfoglalás

Online időpontfoglalás


Telefonos időpontfoglalás

+36 20 512 2383

LÉZERES KEZELÉSEK

Intim lézer

A változások az intim területeken  már fiatal korban, a szülés vagy a természetes öregedés hatására negatív hatással lehetnek az életminőségre és a szexuális életre. A korábbi évtizedekben kidolgozott, fájdalmas, lassan gyógyuló sebészeti műtéti eljárásokkal szemben hatékonyabb, jobb, gyors  megoldást jelentenek ezen problémák megoldására, kezelésére  a lézeres technikák. 

A LUTRONIC világcég által kifejlesztett Erbium:Yag lézeres eljárás egy nem invazív biztonságos lézeres beavatkozás – nem összekeverendő az egészségügyi piacon szintén jelen lévő, CO2-lézeres módszerrel, ami lábadozási idővel jár, fájdalmat és szövődményeket is okozhat.

Napjainkban az orvoslás területén egyre elterjedtebb a lézertechnológia alkalmazása, azonban tudnunk kell, hogy mindegyik lézertípusnak meg van a maga alkalmazási területe. Hazánkban a nőgyógyászat és az urológia területén jelenleg két típusú lézerrel végeznek kezeléseket. Az egyik a már jól ismert CO2-gázlézer, a másik pedig a kevésbé ismert Er:YAG szilárdtestlézer. Elnyelődési tartománya mindkét lézernek a víz, mely testünk 80%-át építi fel, így a felhasználási terület is hasonló, de nem azonos.

 Hol használható a CO2-lézer?

 A CO2-lézer felhasználási területe széles skálán mozog, a sebészettől kezdve a bőrgyógyászat finomhámlasztási eljárásáig alkalmazható. Tudnunk kell azonban, hogy a magas teljesítménynek köszönhetően elsősorban  a kevésbé érzékeny bőrfelszínen  tudunk finomabb eljárásokat végezni vele.

Mi a különbség az eredeti Er:Yag-lézeres kezelés és a CO2 lézeres technika között?

  • A CO2-lézerrel szemben az Er:YAG egy sokkal finomabb, gyengédebb lézeres kezelést tesz lehetővé.
  • Az Er:YAG lézerfény elnyelődési képessége mintegy tízszer jobb a CO2-énál.
  •  Kutatások kimutatták, hogy míg ugyan mind a kettő alkalmazható a hüvely finom nyálkahártyarétegének kezelésére, a CO2-kezelések kockázata jóval magasabb, illetve a kezelést követően az eredmények is rövidebb ideig maradnak fenn.
  • Az Er:YAG lézer segítségével precízebb kezelés hozható létre, ami azt jelenti, hogy az energia pontosabban és kisebb sérüléssel juttatható a megfelelő szöveti mélységbe.
  • Az Er:YAG beavatkozás  gyors felépülést, regenerációt, és biztonságos  kezelést tesz lehetővé.
KEZELÉS PARAMÉTEREK CO2-lézer Er:YAG-lézer
Kezelési idő  20 perc  15 perc
Fájdalomérzet kezelés közben
(0-10)
  5  0
Fájdalomérzet kezelést követően 
(0-10)
  3-5  0
Kezelési terület  hüvely hüvely, hüvelybemenet
Szövet gyógyulási ideje 20 nap 2 nap
Következő kezelés ideje  60 nap 21-28 nap
Visszatérés a normál szexuális élethez  10 nap legfeljebb 3 nap

Összességében elmondható, hogy az Er:YAG-lézer egy jóval gyengédebb lézer, ami kifejezetten a szenzitívebb, érzékenyebb hüvelyi nyálkahártya kezelésére ideális, fájdalom- és komplikációmentes, gyorsan regenerálódó intim terápiát tesz lehetővé. A CO2-lézer erősebb, drasztikusabb beavatkozásokhoz optimális.

Ezzel a technikával elérhető a lézeres stresszinkontinencia kezelés és a lézeres hüvelyfiatalítás mellett a külső nemi szervek fiatalítása, a hüvelybemenet szűkítése, a krónikus hüvelyi fertőzés és hüvelyszárazság gyógyítása.

Milyen eljárást használunk intim területek kezelésére?

A Lutronic ACTION II Petite Lady eljárás egy Er:YAG lézert használó, nem sebészeti (azaz vágással nem járó), fájdalom- és kockázatmentes intimplasztikai kezelés, mely a műtéti eljárások hatékony és egyre elterjedtebb alternatívája a hüvelyszűkítésben, és egyúttal a stresszinkontinencia kezelésében is.  

Több (összesen 5 különböző) kezelőfejjel rendelkezik, így igény szerint 90° vagy 360°-os tartományban is használható, így nincs szükség a kezelőfej manuális körbeforgatására a hüvelyfal 360°-os kezeléséhez. Működése a kollagén-újrarendeződés stimulálásának elvén alapul: a kezelést követően az epithélium elasztikusabbá és egészségesebbé, a kötőszövetes réteg tömörebbé és rendezettebbé válik.
 

A kezelés előtt és után

A kezelést megelőzően semmilyen különösebb előkészületre nincs szükség. A 20-25 perces kezelés (egyéntől függően) fájdalommentes. Az intim területek kezelését követően az esetek nagy részében sem vérzés, sem fájdalom nem lép fel, és gyakorlatilag lábadozási idő sincs. Mellékhatásokkal alap esetben egyáltalán nem kell számolni, és 48 óra elteltével a páciens akár már nemi életet is újra élhet. 

Lézeres hüvelyszűkítés

Mit nevezünk Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítésnek?

Az eljárás előnyeit elsősorban azok a hölgyek élvezhetik, akik a hüvelyfal előreesése miatt kevésbé érzékenyek az együttlétek során, esetleg hüvelyszárazságtól, égető érzéstől is szenvednek. A tünetek együttesen és önállóan is jelentkezhetnek. A hüvely izomzata a medencefenék süllyedése miatt jellemzően renyhe. Emiatt a vagina fizikális állapota nem megfelelő, a szexuális öröm foka alacsony.

A lézeres hüvelyszűkítés célja, hogy visszaállítsa a hüvely egészséges állapotát. Hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek, megvastagszanak. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága és ellenáll a fertőzéseknek. Új, egészséges hüvelyt kapunk.

Hogyan működik a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?

A Petite LadyTM technológiát a világ egyik legnagyobb lézerberendezéseket gyártó cége, a Lutronic fejlesztette ki. Ez a vállalat a világ 10 legnagyobb lézerberendezéseket gyártó cégek között van, s bevétele közel felét kutatás-fejlesztésre fordítja. Fejlesztési központjai vannak Szöulban, Tokióban és az USA-ban. 

A Lutronic fejlesztési projekjeit a Harvard Egyetem orvos-professzorainak együttműködésével valósítják meg.

A  Petite LadyTM  egy, az Action II lézeres platform rendszerhez csatlakoztatható nőgyógyászati kezelésekre kifejlesztett kezelőfej-együttes. Az Action II egy Erbium:YAG lézer, amely a legideálisabb – 2940 nm – hullámhosszal rendelkezik, ahhoz, hogy biztonságosan és fájdalommentesen kezelhessünk vele nőgyógyászati problémákat. A berendezés speciális “duál módban” működik, melyet szabadalom véd. A lézeres kezelőfej gyengéden és teljesen fájdalommentesen, 360°-ban juttatja a hüvelyfalba a lézerfényt, a legmélyebb szöveti rétegig. Ez két fokozatban történik: a sokszoros mikroimpulzus hatására a hüvelyi nyálkahártyán először mikron méretű, nagyon precíz, úgynevezett koagulációs zónák jönnek létre. Ezek segítségével a hüvelyi nyálkahártyában mélyebbre tud jutni a második körben bejuttatott hosszú impulzus, elérve a medencefenék kollagéndús szöveti állományát. A mikroimpulzusok hatására a hüvelyi nyálkahártya felsőbb rétegében található kollagénállomány megsokszoroszódik, a hosszú impulzus hatására pedig a mélyebb rétegekben található szöveti réteg kollagénállománya nő jelentős mértékben.
Ezáltal éri el a kezelés a valódi 3D-s hüvelyszűkítést. A Petite LadyTM kezelés során további pozitív mellékhatások is jelentkeznek, pl. legtöbbször megszűnik a hüvely szárazsága és az intim terület kevésbé lesz érzékeny a fertőzésekre.

Mi a különbség a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés és a műtét között?

Legyen szó akár mellső vagy hátsó hüvelyfali műtétről, mindkét esetben a hüvelyfal bizonyos részeit eltávolítják. A sebészeti beavatkozást követően a gyógyulási idő legalább négy hét, ami alatt nem lehet szexuális életet élni, és a mindennapi tevékenységekhez is csak lassan, fokozatosan lehet visszatérni. A műtét során szinte elkerülhetetlen a hegképződés, ami később kellemetlenségeket okozhat, illetve a hüvelyszárazság is megmarad. Az is fontos szempont, hogy a hüvelyi nyálkahártya elvékonyodását a műtét sajnos nem szünteti meg. Mindezekből kifolyólag a műtéti megoldást kizárólag súlyos esetben javasoljuk.

A műtéttel ellentétben a Petite LadyTM lézeres kezelés a hüvelyszűkítés mellett a hüvely egészségét is helyreállítja. Nincs lábadozási idő, és 48 óra múlva a szexuális együttlét is engedélyezett. Az eljárás során a páciensek 80%-a semmilyen fájdalmat nem érez.

Mi a különbség a Petite Lady lézeres hüvelyszűkítés és más lézeres eljárások között?
Különbséget kell tenni a lézeres hüvelyszűkítés és a lézerrel történő hüvelyszűkítő műtét között, hiszen utóbbi esetében a lézer csupán a szikét helyettesíti. Bár a sebgyógyulás gyorsabb, a többi kellemetlenség ugyanúgy jelentkezik. Más, korszerűtlen lézeres hüvelyszűkítő eljárások során a hüvelyi nyálkahártya sérülése jelentősebb. Napokig vérzés jelentkezhet, egy hétig nem lehet szexuális életet élni és a kezelést követően antibiotikumot kell szedni.

Ezzel szemben a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés nem jár semmilyen kellemetlenséggel. A Petite LadyTM  az egyetlen lézeres hüvelyszűkítő eljárás, amely a duál technológiát alkalmazza, ezáltal elérve a teljes 3D-s hüvelyszűkítést és megújítást.

Hogyan történik a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?

A kezelést megelőzően szakorvosi konzultáció és szakorvosi vizsgálat szükséges.  A kezelés kizárólag negatív leletek esetén végezhető el.

Az első lépés a hüvely előkészítése, megtisztítása és fertőtlenítése. Ezt követően a nőgyógyász szakorvos a hüvelyapplikátort a hüvelybe juttatja. Az applikátor tartja a hüvelyfalat és nem engedi, hogy a lézeres kezelőfej a hüvely belső falához érjen. Ezután a kezelőfejet az applikátorba helyezi, majd lassan, belülről kifele haladva, 2 mm-enként a lézerfényt a hüvelyi nyálkahártyába juttatja. Szükség esetén a műveletet többször megismétli. A kezelés során mindig a problémának megfelelő, személyre szabott beállításokat alkalmazzuk.

A kezelés ideje mindössze 20 perc, problémától függően 3-6 kezelés szükséges, illetve az eredmény fenntartásához évente-másfél évente egy fenntartó kezelés. A kezeléseket 3-4 hetente kell igénybe venni.

A kezelést követően két napig nem javasolt az uszoda, ülőfürdő, a szexuális élet a kezelést követő 48 óra elteltével folytatható. 

 Milyen eredményt várhatok a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítő kezeléstől?

A kezelések befejeztével általánosságban elmondható, hogy a hüvely átmérője 40-50%-kal szűkebb lesz, de ez egyénenként változik. A páciensek 98%-a már az első kezelést követően pozitív változást észlel. Az eredmény hosszú távon történő fenntartásához szükséges adott esetben több kezelés, illetve a fenntartó kezelések.

LÉZERES INKONTINENCIA KEZELÉS

Mit nevezünk Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelésnek?

Azok a hölgyek, akik vizeletcsepegést észlelnek nevetés, tüsszentés, köhögés, mozgás vagy közösülés közben, nagy valószínűséggel stresszinkontinenciában szenvednek. Az enyhe illetve közepes fokú stesszinkontinenciát nagyon jó eredménnyel lehet kezelni a a Petite LadyTM lézeres eljárással. 
A Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelést követően a hüvelyi szövetállomány vérkeringése helyreáll, az előreesett hüvelyfal megemelkedik. A kezelés hatására a renyhe hüvelyfal visszahúzódik, így megszűnnek a nyomás okozta kellemetlen tünetek.

Hogyan működik a Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelés?

A Petite LadyTM  egy, az Action II lézeres platform rendszerhez csatlakoztatható, nőgyógyászati kezelésekre kifejlesztett kezelőfej együttes. Az Action II egy Erbium YAG lézer, amely a legideálisabb – 2940 nm – hullámhosszal rendelkezik, ahhoz, hogy biztonságosan és fájdalommentesen kezelhessünk vele nőgyógyászati problémákat. A berendezés speciális duális módozattal működik, melyet szabadalom véd. A lézeres kezelőfej gyengéden és teljesen fájdalommentesen, 90°-ban juttatja a hüvelyfalba a lézerfényt, amely a legmélyebb szöveti rétegig tud hatolni. Ez két fokozatban történik. A sokszoros mikroimpulzus hatására a hüvelyi nyálkahártyán mikron méretű, nagyon precíz, úgynevezett koagulációs zónák jönnek létre. Ezek segítségével a hüvelyi nyálkahártyában mélyebbre tud jutni a második körben bejuttatott hosszú impulzus, elérve a medencefenék kollagéndús szöveti állományát. A mikroimpulzusok hatására a hüvelyi nyálkahártya felsőbb rétegében található kollagénállomány megsokszoroszódik, a hosszú impulzus hatására pedig a mélyebb rétegekben található szöveti réteg kollagénállománya nő jelentős mértékben.

Az inkontinencia kezelés során – a hüvelyszűkítő eljárással ellentétben – a hüvelyfal felső részébe koncentráltabban, 90°-ban juttatjuk be a lézerfényt. Ennek ellenére az inkontinencia kezelést követően a páciensek pozitív mellékhatásként észlelhetik a hüvely szűkülését is, illetve a hüvelyi nyálkahártya egészségesebb, élettel telibb lesz.

Mi a különbség a Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelés és a műtét között?

A női stresszinkontinencia műtéti kezelésére nagyon sok, közel százféle sebészeti módszer létezik. A műtéti variációk magas száma elbizonytalanító, ugyanis pont azt támasztja alá, hogy a módszer nem tökéletes, sok esetben hatástalan, ugyanakkor nagyon sok kellemetlenséggel, fájdalommal, hosszú lábadozási idővel jár. Mind a mai napig a legnépszerűbb műtéti módszer a főleg nőgyógyászok által végzett mellső hüvelyfali plasztika. Ebben az esetben a hüvelyfalat beszűkítik, és a húgycsövet megemelik. Ez a műtéti eljárás sokszor sem vezet eredményre. Modernebb és kímélőbb eljárások az úgynevezett szalagos műtétek, de a vágást sajnos ebben az esetben sem lehet megúszni.

A műtétekkel szemben a Petite LadyTM lézeres, vágással nem járó inkontinencia kezelés nem jár szövődményekkel, nincs lábadozási idő, azonnal visszatérhetsz a mindennapi tevékenységeidhez. Az eljárás a hüvely egészségét is helyreállítja. 48 óra múlva a szexuális élet is folytatható. A kezelés fájdalommentes.

Mi a különbség a Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelés és más lézeres eljárások között?

A régebbi, korszerűtlen lézeres eljárások során a hüvelyi nyálkahártya sérülése jelentősebb. Napokig vérzés jelentkezhet, egy hétig nem lehet szexuális életet élni, és a kezelést követően antibiotikumot kell szedni.

Ezzel szemben a Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelés nem jár semmilyen kellemetlenséggel. Nincs lábadozási idő, sem hegesedés és vérzés. A kezelést követően azonnal lehet folytatni a munkát, napi tevékenységet.

 Hogyan történik a Petite LadyTM lézeres inkontinencia kezelés?

 A kezelést megelőzően szakorvosi  konzultáció és szakorvosi vizsgálat szükséges. A kezelés kizárólag negatív leletek esetén végezhető el.

Az első lépés a hüvely előkészítése, megtisztítása és fertőtlenítése. Ezt követően a nőgyógyász szakorvos a hüvelyapplikátort a hüvelybe helyezi. Az applikátor tartja a hüvelyfalat és nem engedi, hogy a lézeres kezlőfej a hüvely belső falához érjen. Ezután a kezelőfejet az applikátorba helyezi, majd lassan, belülről kifele haladva, 2 mm-enként a lézerfényt a hüvelyi nyálkahártyába juttatja. Szükség esetén a műveletet többször megismétli. A berendezésen mindig a problémának megfelelő, személyre szabott beállításokat alkalmazzuk.

A kezelés átlagosan mindössze 20 percet vesz igénybe. A problémától függően  3-4 heti gyakorisággal  3-6 kezelés szükséges, illetve az eredmény fenntartásához évente-másfél évente egy fenntartó kezelés javasolt.

A kezelést követően két napig nem javasolt az uszoda ill. ülőfürdő, a szexuális élet a kezelést követő 48 óra elteltével folytatható. 

VTI – Vaginal Tactile Imager

Képalkotó hüvelyszonda – A medencefenék izomzatának vizsgálatára

Nyomásérzékelés és a mért izomrugalmassági eredmények rögzítésének elvén működő berendezés, amely a medencefenék és hüvelyizomzat állapotának objektív felmérésében nyújt professzionális segítséget.

 A fizikai vizsgálatok – beleértve a szövetek tapintásos vizsgálatát, illetve a vizuális állapotfelmérést – mindezidáig a legelterjedtebb és egyben legsikeresebb diagnosztikai módszerek voltak az orvoslás történelmében. A medencefenék rendellenességeinek diagnosztizálására is ezen vizsgálati módok voltak eddig a leggyakoribbak. Mindazonáltal a fizikai, tapintásos vizsgálat eredményeinek számszerűsítése és rögzítése a rendelkezésre álló hagyományos eszközökkel nem lehetséges, így a hüvelyt körülvevő szövetek rugalmasságának, ill. a medencefenéki izmok akaratlagos és reflexszerű működésének objektív mérése eddig nem volt kivitelezhető.

 A VTI KÉSZÜLÉK

A hüvelyszonda 96 nyomásérzékelő szenzorral, orientációs érzékelővel (gyorsulásmérő), beépített hőmérsékletérzékelőkkel és mikro-melegítőkkel rendelkezik.

Lehetővé teszi:

  • A hüvely nagy felbontású, valós idejű, nyomásérzékelésen alapuló feltérképezését.
  • Nyomásminta (érzékelési kép) készítését a hüvely elülső és hátsó faláról.
  • Az anatómiai méretek és a medencefenéki kötőszövetek és izomzat rugalmasságának vizuális megjelenítését.
  • Kerületi taktilis kép készítését a hüvely faláról (nyomásminták a hüvely bal és jobb oldaláról)
  • Dinamikus nyomásválasz rögzítését a medencefenék izmainak összehúzódásáról (akaratlagos és akaratlan kontrakció és elengedés, Valsava-manőver)

 A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIA

A képalkotó hüvelyszonda (VTI) egy orvosi készülék, melynek célja a hüvely belsejéből beolvasni és feltérképezni a nyomásadatokat, hogy feltérképezzük a hüvely és a medencefenék állapotát, és felmérjük a medencefenék izom-összehúzódásait. A stressz-inkontinencia és a medencei prolapsus helyes diagnosztizálásához és hatékony kezeléséhez szükséges minél alaposabban megérteni a medencefenék ill. a medence tartószerkezeteinek működését és felépítését, hiszen így válik lehetővé, hogy a legminimálisabban invazív beavatkozással a legeredményesebb kezelést határozzuk meg a páciens számára, és a legkiszámíthatóbb legyen az eljárás eredménye.

Árak

Első alkalom 140.000 Ft  
Amennyiben egyszerre fizeti ki a páciens a három alkalmat akkor 420.000 Ft helyett 390.000 Ft