PÁLYÁZATOK

Technológiai innováció megvalósítása a 4 D Ultrahang Kft-nél
2021.09.01.

A 4 D Ultrahang Kft 8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2/1 szám alatti telephelyén orvosi eszközök beszerzését és üzembehelyezését valósította meg gyógyítás és kapacitásnövelés céljából, a Széchenyi 2020 program keretében valamint 7,95 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Beruházásunk megvalósításával a kapacitásaink növelésével, termelékenységünk javításával, olyan szolgáltatások nyújtására nyílt lehetőségünk, melyek Fejér megyében és a Közép-Dunántúli Régió magánellátásába egyedülállóak.

A bőrgyógyászat területén FotoFinder Vexia studio nevű mobil melanóma szűrőállomás és képalkotó rendszer üzembehelyezésével képesek vagyunk sokkal biztosabban diagnosztizálni a jó és a rosszindulatú bőrelváltozásokat. A kiértékelő szoftver segítségével pedig folyamatosan nyomon követhetőek az észlelt elváltozások, lehetőséget teremtve a malignitásra gyanús esetek azonnali eltávolítására. A pácienseket így mentesíteni tudjuk a sokszor hetekig tartó várakozástól. Az endoszkópos urológiai műszerpark, azaz a Cystoscope-Urethroscope szett, Cysto-Urethro Fiberscope szett, Uretero Renoscope szett segítségével pedig nem csak bizonyos urológiai betegségek pontosabb diagnosztizálására van módunk, hanem a járóbeteg ellátás keretein belül elvégezhető terápiás eljárásokra is. Ilyen például a hólyag-,ureter kövek eltávolítása, mely a betegek fájdalmainak és egyéb panaszainak azonnali orvoslására nyújt megoldást. A merev cystoscoppal tájékozódni tudunk a húgyhólyag belső felszínén illetve munkacsatornáján keresztül tudjuk az ureteroscopot feljuttatni a húgyvezetékbe, amely által egészen a vesékig lehet vizsgálatokat végezni. A már említett flexibilis cystoscope a férfiak számára rendkívül fájdalmas, újabb tükrözést teszi gyakorlatilag fájdalmatlanná.

Alkalmazottaink így a legmodernebb, munkabiztonsági szempontból a legújabb fejlesztésekkel ellátott gépeken, kiváló körülmények között dolgozhatnak egy stabil pénzügyi helyzetű komoly perspektívákkal rendelkező cégben. Az eszközök beszerzésével és működtetésével pedig a meglévő munkahelyek megtartására, sőt a járvány okozta gazdasági helyzetben további növelésükre is képesek leszünk.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2021.09.01.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02484
A támogatás mértéke: 70%

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében 7.945.420 Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

További információ kérhető:

Simsolics Éva gazdasági vezető
Elérhetőség: simsolics.eva@gmail.com

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS A 4D ULTRAHANG KFT-NÉL ADAPTÍV INNOVÁCIÓ RÉVÉN

Kedvezményezett neve: 4D Ultrahang Egészségügyi Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 39,45%
Projekt befejezési dátuma: 2018.10.19.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00729

Projekt leírás:
A projektben beszerzésre kerülő 2 db ultrahang berendezés, 1 db video-endoszkópos rendszer és 1 db szerverkonfiguráció, melyeknek köszönhetően a 4D Ultrahang Kft. a szolgáltatási színvonal növekedését, a vizsgálati idő lerövidülését, megnövekedett számú páciens ellátásnak lehetőségét, a szolgáltatási színvonal és hatékonyság kiszélesedését éri el.
Az ellátandó és fejlesztendő szolgáltatások: 4 dimenziós ultrahangos rendelés, belgyógyászat – gastroenterológia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, nőgyógyászat és terhes gondozás, urológia, valamint radiológiai ultrahang-diagnosztika.
Az új szolgáltatási módszernek (videó készítés, tárolás) és hatékonyságnak köszönhetően forgalomnövekedés várható, hiszen az új eszközök nagyobb volumennel, egységnyi idő alatt több pácienst képesek ellátni. A modern kép és videó rögzítési lehetősség, a képalkotási funkció a kor elvárásaihoz és a szolgáltatási színvonalhoz igazodva, azt meg is haladva segíti majd az egészségügyi szolgáltató tevékenységet.

További információ:
4D Ultrahang Kft.
8000 Székesfehérvár, Virág Benedek utca 5.

LIFE Egészségcentrum
8000 Székesfehérvár, Huszár utca 2/1.
+36 22 340 048

MAMMOGRÁFIA DIGITALIZÁLÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ESZKÖZBESZERZÉS A MAMMALBA KFT-NÉL

Támogatás összege: 26.67 millió forint
A támogatás mértéke: 50%
Kedvezményezett neve: MAMMALBA KFT.
Projekt befejezési dátuma: 2019.02.27.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02109ű

Az új Fujifilm Amulet Innovality digitális mammográf berendezéssel még hatékonyabb emlőrákszűrésre nyílik lehetőség, a páciensek számára a vizsgálat az eddigieknél is kisebb kellemetlenséggel jár és az eredményre is sokkal kevesebbet kell várni. A felvételek és a leletek digitalizált formában könnyen tárolhatók, új vizsgálat esetén egyszerű összehasonlítást tesznek lehetővé. Csökken a rontott felvételek száma.

A digitális archiválással a tárolás biztonságosabb, nincsenek elveszett felvétek. A leletezés gyorsul, a korábbi emlőrákszűrési vizsgálatok előkeresése, összehasonlítása is lényegesen gyorsabb. Lehetővé válik a távkonzultáció és távleletezés (ez az egyre gyakoribb orvoshiány kiküszöbölése szempontjából is hatékony megoldás, hiszen nem kell a leletező orvosnak a vizsgálat helyszínén végezni a munkáját). Az új jogszabályi feltételeknek megfelelő adatvédelmi szempontok jobban érvényesíthetők. 

A digitális rendszer költséghatékony és a környezetvédelem szempontjából is korszerűbb, hiszen nincs szükség az analóg rendszerben a filmelőhíváshoz szükséges vegyszerre, a felhasznált vegyszer tárolására, veszélyes hulladékként történő elszállítására.
A felvételeket a DELL PowerEdge szerveren tároljuk.