MIT EGYÜNK, HOGY MEGŐRIZZÜK BÉLFLÓRÁNK EGÉSZSÉGÉT?

A normál bélflóra jelentős szerepet tölt be immunrendszerünk működésében, s ahhoz, hogy ez a rendszer optimális szinten működjön, elengedhetetlen egészségének megőrzése.

Íme néhány tanács, hogy Ön mit tehet annak érdekében, hogy bélflórája és immunrendszere tökéletesen működjön.

  • Sokszor emlegetett mondat a „Többször együnk keveset!”. Napi 4-5 alkalommal, kis mennyiségű élelmiszer elfogyasztásával ugyanis nem terheljük meg egyszerre az emésztőrendszerünket.
  • Az alapanyagok kiválogatása során fektessünk nagy hangsúlyt az élelmi rostokban gazdag nyersanyagok felhasználására. Ezek jótékony hatással vannak a bélrendszer működésére, méregtelenítő funkciójuk mellett pedig segítik az emésztést.
  • Kerüljük a túlzott fűszerhasználatot, beleértve a nagy mennyiségű só, csípős fűszerek alkalmazását, továbbá azokat a fűszerféleségeket is mellőzzük, amelyekhez a tápcsatornánk nincs hozzászokva!
  • Szervezetünknek nagy szüksége van az ideális folyadékbevitelre. A legjobban pedig akkor döntünk, ha a vizet választjuk folyadékpótlás céljából.

Egy jól átgondolt, személyre szabott étrenddel pedig a krónikus, és a szezonális betegségek is nagyobb arányban elkerülhetők. Kérje szakember segítségét és váltson életmódot, amiért immunrendszere is hálás lesz!

A LIFE Centrumban Vörös Zsuzsanna dietetikus áll rendelkezésükre csütörtökönként 15 és 18 óra között.