3 JELLEMZŐ TÜNET, AMI 2-ES TÍPUSÚ DIABÉTESZRE UTALHAT

Habár a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásáról sokan nem is tudnak, mivel a szervezet egy ideig képes ellensúlyozni az inzulinrezisztenciát, a tünetei között találunk 3 olyat, amely nagy valószínűséggel utal a betegség jelenlétére.

  1. Gyakori vizelési inger, folyamatos szomjúságérzet – A vesék normális esetben szűrik a glükózt a vérben, de ha túlzottan megnő a glükóz szintje, a vesék nem képesek hatékonyan visszaszűrni azt, így a felesleges mennyiség a vizelettel távozik. Ennek következtében a szervezetből folyadék is ürül, ami dehidratáltsághoz vezet.
  2. Állandó éhségérzet, falási rohamok – Annak ellenére, hogy elegendő táplálék kerül a szervezetbe, a sejtek nem képesek hatékonyan hasznosítani azt, vagy a testünk úgy érzékeli, hogy nem kap elegendő energiát (vagyis glükózt), még akkor sem, ha valójában felesleg van belőle.
  3. Nehezen gyógyuló sebek, száraz, viszkető bőr – A magas vércukorszint következtében a vérerek elveszíthetik rugalmasságukat, ennek eredményeként pedig kevesebb oxigéndús és tápanyagokban gazdag vér jut el a sejtekhez, ideértve a sérült területeket is. A keringési rendellenesség következtében a sebek és sérülések lassabban és nehezebben gyógyulnak, különösen a végtagokon, a kéz-és lábfejen.

Ha a fentiek közül bármelyiket tapasztalja, ne halogassa, hogy orvoshoz forduljon! Legyen minél hamarabb diagnózis a kezében, hiszen kezelés nélkül a diabétesz komoly szövődményeket okozhat!

A LIFE Centrum dedikált szakorvosa Dr. Joó Ildikó áll az Ön rendelkezésére is, forduljon hozzá bizalommal.