GYAKRAN NÁTHÁS GYERMEKE? – 3 TIPP A GYERMEKORVOSTÓL!

Egy óvodás akár évente tizenkétszer is áteshet náthán, és a leggondosabb odafigyelés ellenére is előfordulhat, hogy az otthoni kezelés nem válik be. A megelőzéshez és a mielőbbi gyógyuláshoz hoztunk most néhány hasznos tippet.

  • Ne azt nézzük hányszor, hanem azt, hogy meddig beteg! Teljesen természetes, hogy a kisgyerekek gyakrabban náthásak, vagyis nem kell kétségbe esni, ha – főleg a hideg időszakban – három-négy hét óvoda után ismét megjelennek a jól ismert tünetek. Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy a megfázás sokszor elhúzódik, és a gyerekek nehezen lábalnak ki a betegségből, mindenképpen keressünk fel gyermekorvost!
  • Ne zárjuk be a lakásba a gyerekeket hidegben sem! Ahhoz, hogy a kisebbek immunrendszere edzett legyen és kialakuljon a megfelelő védekezés, elengedhetetlen, hogy találkozzanak a kórokozókkal. Legyenek sokat friss levegőn, a megfelelő öltözékre azonban fordítsunk nagy gondot! A sapka és a sál, valamint a réteges öltözet megvédi a legkisebbeket is a hidegtől, hiszen a rétegek között bennmaradó levegő hatékonyan melegíti a testet.
  • Amivel ne várjunk… Az elhúzódó, gyakori nátha, a gátolt orrlégzés, a halláscsökkenés, az orrhangzós beszéd vagy a horkolás mindenképpen indokolja, hogy orvoshoz forduljunk a gyermekkel, és utánajárjunk, hogy mi állhat a tünetek hátterében!

Panasz esetén forduljanak bizalommal Egészségcentrumunk kiváló gyermekorvosához, Dr. Wilhelm Róberthez, aki barátságos környezetben várja a legifjabbakat is.