MAKACS FELFÁZÁSNAK HISZIK, DE SÚLYOS BETEGSÉG IS ÁLLHAT A HÁTTÉRBEN!

A gyakori, és parancsoló vizelési inger és húgycsőfájdalom hátterében nem mindig fertőzés áll.

Ugyanis a tartósan fennálló, vagy visszatérő panaszokat egy kevésbé ismert urológiai betegség, a hólyagfájdalom-szindróma is okozhatja, mely mindkét nemnél aluldiagnosztizált egészségi probléma.

Vezető tünete az erős, égető hólyagtáji vagy húgycső fájdalom, a gyakori vizelési inger (akár napi harmincszor is), a kis vizeletporciók, nőknél a hüvelyi, férfiaknál gáttáji és here fájdalom.

A betegség diagnosztizálása a panaszok felvételét követően egy részletes szűrővizsgálat-sorozattal kezdődik.

  • Amennyiben a vizeletmintából nyert leletek negatívak, ki lehet zárni a felfázás, illetve a bakteriális fertőzés lehetőségét, és valószínűsíthető, hogy a beteg hólyagfájdalom-szindrómától szenved.
  • A pontos diagnózist követően fel kell térképezni a hólyagnyálkahártya sérült területeit, melyhez ma már fájdalommentes megoldások állnak rendelkezésre.
  • Súlyosabb esetekben azonban orvosi beavatkozásra, intenzívebb kezelésre van szükség. Leghatásosabbnak a helyi gyógyszeres kezelés bizonyult a sérült nyálkaréteg pótlására, így enyhíthető a gyulladás és csökkennek a panaszok

Ha Ön is tapasztalja a fent említett tüneteket, szeretnénk figyelmébe ajánlani a mielőbbi kivizsgálást, melyre a LIFE Egészségcentrumban is van lehetőség. Keresse bizalommal alábbi urológus szakorvosainkat, akik állnak szíves rendelkezésére: Dr. Csúsz Gábor, Dr. Kovács László, Dr. Rácz Lajos.