MEMÓRIAGONDJAI VANNAK? LEHET, HOGY MAGAS A VÉRNYOMÁSA!

Olykor mindenkivel megesik, hogy nem jut eszébe egy név, egy telefonszám, illetve az, hogy hová is tette a kocsikulcsot. Ha azonban ez túl gyakran megismétlődik, akkor könnyen lehet, hogy memóriagondjai hátterében magas vérnyomás áll.

Egy friss tanulmány szerint ugyanis 45 év felett a kezeletlen magas vérnyomás memóriaproblémákhoz vezethet. A kutatás szerint ez leginkább a diasztolés érték kiugrásának tudható be, hiszen ennek minden 10 pontos növekedése 7 százalékkal megnöveli a kognitív problémák kialakulását. Természetesen az eredményeket több tényező is befolyásolja, mint például az illető életkora, koleszterinszintje, hogy dohányzik-e, illetve egyéb betegségei egyaránt.

Ám nem csak a diasztolés, hanem az agyi kiserek károsítása révén a szisztolés vérnyomás emelkedés is memóriazavarokhoz vezethet. Így tehát, hogy elkerülhető legyen később a demencia – melynek a memóriazavarok az előfutárai lehetnek -, elengedhetetlen a vérnyomás normalizálása.

Éppen ezért, ha el szeretné kerülni a nagyobb fokú szellemi leépülést, úgy a megfelelő életmód mellett gyógyszeres kezelés is szükséges, melynek beállításában és adagolásában a LIFE Centrum kiváló kardiológusai lehetnek a segítségére! Dr. Boznánsky Petra, Dr. Ertl Marianna és Dr. Sereg Mátyás állnak az Ön rendelkezésére is!