NŐGYÓGYÁSZATI TÜNETEK, MELYEKET NEM SZABAD FÉLVÁLLRÓL VENNI

A legtöbb nő számára egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus, vagy alkalmi hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója. Ugyanakkor van néhány olyan nőgyógyászati tünet, mely súlyos egészségügyi problémát jelezhet.

Nem szükséges ezektől pánikba esni, azonban jó tudni, hogy mikor forduljunk orvosi segítségért.

  • Kismedencei fájdalom. Ha a kismedencei fájdalom az ovuláció után is fennáll, és egyszerű otthoni kezeléssel nem múlik, mindenképp keressen fel orvost, aki ellenőrizni fogja, hogy nincs-e méh miómája vagy endometriózisa.
  • Rendszertelen vérzés. A rendszertelen vérzés rengeteg dolgot takarhat: a szokásosnál hosszabb ciklust, ovulációs vérzést, egy hónapon belül két ciklust, de oka lehet továbbá perimenopauza, méh mióma vagy polip is. Ha nem használ semmiféle fogamzásgátló tablettát, és a rendszertelen vérzés már egy-két hónapja tart, menjen el egy ellenőrző vizsgálatra!
  • Sebek, csomók, dudorok. Egyes nőknél kialakulhatnak faggyúmirigyciszták, vagy bőrkinövések a lágyéki területen, melyek mind jóindulatú dolgok. Ugyanakkor egyes dudorok vagy sebek súlyosak is lehetnek, melyek akár herpeszre vagy rákra utalhatnak, ezért szükséges, hogy az orvos körültekintően megvizsgálja őket.

Ön se vegye félvállról egészségét, s ha az említett tüneteket tapasztalja, mielőbb keresse fel Egészségcentrumunkat, és bízza a kezelést szakembereinkre!

A LIFE Centrum nőgyógyász szakorvosai; Dr. Deák Csaba és Dr. Nagy László állnak szíves rendelkezésére!