OCT VIZSGÁLAT A HUSZÁR UTCÁBAN!

A LIFE Egészségcentrum szolgáltatási palettája kimagaslóan sokrétű, és precíz. Diagnosztikai részlegünkre kiváltképp büszkék vagyunk, hisz magánklinikánkon lehetőség van az orvostudomány számos területén való kórmegállapításra, valamint azok azonnali kezelésére.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően pedig egészségkomplexumunkban mostantól OCT vizsgálat is elérhető szemészeti szakrendeléseink keretein belül.

Az optikai koherencia tomográfia vizsgálat során non-invazív, fájdalommentes módon keresztmetszeti képet készítünk a szemgolyó hátsó pólusán elhelyezkedő ideghártyáról.

A technológia széles körben elterjedt, s szinte már a szemészeti vizsgálati rutin részévé vált, alkalmazása során pedig az alábbiakban nyújt segítséget:

  • a szemészeti kórós állapotok kiszűrésében,
  • a diagnózisuk felállításában,
  • a kezelés hatékonyságának nyomon követésében,
  • a betegség lefolyásának monitorozásában,
  • a krónikus szembetegségek rendszeres gondozásában.

Szemész szakorvosaink indikálják a vizsgálatot, de Ügyfeleink maguk is kezdeményezhetik bármilyen ideghártyát érintő szembetegség esetén (pl: makula degeneráció, zöld-hályog, cukorbetegség szövődmény).

A vizsgálat pupillatágításban történik, hogy a pásztázó sugarak könnyebben juthassanak a szem belsejébe. (Felhívjuk a figyelmet, hogy a megtágított pupilla átmenetileg kb. 3-4 óra homályos látást, fényérzékenységet okoz, ezért az autóvezetést mellőzzék, ha szükséges kísérővel érkezzenek!)

Amennyiben Önnek is indokolt a fenti diagnosztikai vizsgálat elvégzése, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, és kérjen időpontot mielőbb!