• +36 20 561 6501 / +36 22 340 048
 • info@lifecentrum.hu

OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES TÉLEN IS NAPSZEMÜVEGET HORDANI

Ha a téli hónapokon elmélkedünk, a legfontosabb kiegészítők, amik azonnal eszünkbe jutnak a sapka, a sál, és a kesztyű. Ebben a felsorolásba azonban nagyon helytelenül csak a legritkább esetben kerül bele a napszemüveg, végtére is ez a legtöbbünk szerint egy inkább nyári kellék, ám ez egy nagyon is hibás megközelítés, hogy miért?

 • Az erősebben visszaverődő sugarak miatt.

Télen ugyanis a hóval és jéggel fedett környezet, a fehér szín és a csillogás miatt akár a teljes beeső UV sugárzás visszaverődhet, így az sokkal nagyobb mértékben terheli szemünket.

 • Csökkentheti a szemszárazságot, a szemfáradtságot és a fejfájást.
  Ugyanis, ha látószervünket közvetlen napfénynek tesszük ki, akkor fennáll a kifáradás, megfeszülés esete, ami akár fejfájáshoz is vezethet.
 • A jobb látás érdekében.
  A téli napsütés csodás dolog, ám könnyen sok lehet belőle. Olykor képes az embert teljesen elvakítani, illetve a látást is pillanatok alatt leronthatja. Napszemüveggel tisztábban láthat mindenfajta irritáció és hunyorgás nélkül.
 • Segíthet elkerülni a betegségeket.
  A szem számos degenerációját, a pigmentek romlását és a kötőhártya elváltozását is okozhatja a túlzott napfény. Emellett a vakság legfőbb okozójaként tartják számon a hályogokat, amelyek kialakulásában szintén nagy szerepe van az UVB sugárzásnak.

Vigyázzon látószerve egészségére az év minden hónapjában Ön is! Amennyiben pedig mindennapjait szempanaszok nehezítik, forduljon hozzánk bizalommal!

Szakembereink, Dr. Barabás Krisztina, Dr. Pallos Ivett, Dr. Szelp Judit állnak rendelkezésére.