LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK A PATTANÓ UJJ MŰTÉTRŐL

A pattanó ujj az egyik leggyakoribb kézen előforduló, ínhüvelygyulladás okozta elváltozás, mely a kézen futó inak deformációjával, és az azokat körülvevő ínhüvelygyűrűk szűkületével jár.

Köznyelvben ismert nevét a jellegzetes pattanó hangról és érzésről kapta, mely az ujjak kinyújtásakor figyelhető meg.

Első tünete az ujjak tövénél megjelenő nyomásérzékenység, fájdalom, valamint a tapintható duzzanat az ujjak tövében, a tenyér felőli oldalon, melyet a megvastagodott ínhüvely okoz. Ezek a reggeli órákban intenzívebbek, majd a nap folyamán az ujj mozgatásával, enyhülnek, ám nem szűnnek meg.

A pattanó ujj műtéti úton történő kezelése abban az esetben válik indokolttá, ha a probléma akadályozza az Ügyfelet a mindennapi tevékenységében, illetve, ha az ujj teljesen mozgásképtelenné vált. A beavatkozást követően pár órás megfigyelés után otthonába távozhat.

Néhány esetben érzékenység, fájdalom és duzzanat a műtét után is fennállhat, egyénenként változó mértékben. A teljes gyógyulás 3-6 hetet vesz igénybe, majd a mindennapi kézhasználat a fájdalom megszűnésével fokozatosan lehetővé válik.

Amennyiben Ön is régóta tervezi a beavatkozást, akkor itt az ideje felkeresni Egészségcentrumunk legújabb, kiváló ortopéd-traumatológus szakorvosát, Dr. Jánvári Kristófot, aki minden páratlan pénteken 14:00-18:00 óra között áll rendelkezésükre bejelentkezés alapján.

Konzultációra való bejelentkezéshez hívja központi call centerünket bizalommal a +36-20/561-6501-es vagy +36 20/242 1035 telefonszámon, munkanapokon 8 és 16 óra között.