HOGYAN LASSÍTHATÓ A SZEM ÖREGEDÉSE?

Sokan teszik fel a kérdést, azonban a szomorú válasz az, hogy nem lehet megállítani a szem öregedését, ugyanis ez egy természetes folyamat. Van azonban néhány olyan tanács, amit ha betartunk, akkor elmondhatjuk: mindent megtettünk szemünk egészségéért.

  • Kezeltesse krónikus betegségeit! Bizonyos betegségek – mint például a cukorbetegség és a magas vérnyomás – ártanak a szemnek. Abban az esetben, ha az értékek túl magasak, kezeletlen a betegség, akkor szemészeti szövődmények alakulhatnak ki.
  • Védje szemét a nappal szemben! Használjon UV-szűrővel ellátott napszemüveget, ami különösen akkor fontos, ha sokáig tartózkodik a napon, illetve ha az UV-fénnyel szembeni érzékenységet fokozó gyógyszereket szed.
  • Táplálkozzon egészségesen! Egyen bőségesen zöldséget és gyümölcsöket, ezek ugyanis általában nagy mennyiségű antioxidáns anyagot, A-vitamint és béta-karotint tartalmaznak, amelyek mind létfontosságúak az egészséges látás megőrzése érdekében.
  • Rendszeresen ellenőriztesse szemét! Ha látásával kapcsolatban bármilyen panasza jelentkezik – homályos látás, fények, illetve foltok villogása, a fényforrás körüli szivárvány, vagy akár csak fejfájás hosszantartó közelre nézéskor-, forduljon orvoshoz.

Utóbbihoz kérje Egészségcentrumunk szemész szakorvosainak segítségét, Dr. Barabás Krisztina, Dr. Pallos Ivett, valamint szemész főorvosunk, Dr. Szelp Judit állnak rendelkezésére, amennyiben látásproblémákkal küzd.