TIPPEK A TÉLI BŐRVÉDELEMHEZ

A hideg, a szél, valamint a kinti-benti hőmérséklet közti jelentős különbség mind próbára teszik a bőrt, s kimerítik nedvességtartalmát. Így annak legfelső rétege kiszárad, berepedezik, ellenálló képessége pedig csökken.

Éppen ezért most igyekszünk néhány olyan hasznos tanáccsal szolgálni, amelyek segíthetnek a pikkelyes, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.

  • Óvatosan a forró vízzel és a szappannal, ugyanis mindkettő szárítja a bőrt! Különösen a téli viszketéssel küzdőknek ajánlott a langyos vizes, gyors zuhanyozás, nem irritáló készítménnyel.
  • Télen is védekezzünk a nap káros hatásai ellen! A 15 faktoros naptejek a mindennapi kint tartózkodáshoz elegendőek, de ha például szabadtéren sportolunk, ennél erősebb védelemre is szükség lehet.
  • Gondoskodjunk a D-vitamin-pótlásról! Mielőtt azonban bármilyen mennyiségű és minőségű készítményhez fordulnánk, érdemes egy egyszerű vérvétellel ellenőriztetni a D-vitamin-szintünket.
  • Kérjünk segítséget szakembertől! Ha a szárazság nem szűnik, esetleg fokozódik, a bőr viszket, kivörösödik, vagy kiütések jelennek meg rajta, feltétlenül forduljunk orvoshoz – nem csak télen, hanem bármikor az év folyamán!

Konzultáljon Dr. Bradács Éva, Dr. Holub Orsolya és Dr. Hönigschmied Éva bőrgyógyászainkkal, és tegyen bőre egészségéért Ön is mihamarabb!