A LEGGYAKORIBB TÉVHITEK A REGGELI ÉTKEZÉSRŐL

A reggeli étkezést sajnos rendszeresen elhanyagoljuk, s jobb esetben csupán valami gyors harapnivaló után nézünk, hogy a kínzó éhségérzetet egy ideig megszüntessük. Reggelizni azonban mindenki számára ajánlott, így nem árt tehát néhány tévhitet eloszlatni a nap első étkezése körül.

  • „Nem érzem magam éhesnek reggel, ezért nincs is szükségem rá, hogy reggelizzek.” Éjszaka nem történik tápanyagfelszívás sem a gyomorból, sem a belekből, ezért az ébredést követően kell egy kis idő mire az emésztés beindul, és éhséget érzünk. A reggeli energiabevitel hiányából adódóan azonban kisebb lesz a teljesítőképességünk, esetleg émelygés is kerülgethet minket, tehát ha kora reggel nem is vagyunk még éhesek, akkor is ajánlott pár falatot enni, hogy jól induljon a nap.
  • „Fogyókúrázom, és a reggeliről könnyen le tudok mondani, így kevesebbet fog mutatni a mérleg.” Kutatások bizonyítják, hogy ha fogyókúra idején kihagyjuk a reggeli étkezést, akkor korábban fogunk ebédelni, és az intenzívebb éhségérzet miatt nagyobb mennyiségű ételt is fogyasztunk el. Ha tehát a diétázás során nem hagyjuk ki a könnyű reggelit, akkor ebédre kevesebbel is beérjük, és a fogyáshoz szükséges energiamennyiség egyenletesen eloszlatva pedig nem fog testtömeg-növekedést okozni.
  • „Csak azért reggelizek, hogy elmúljon az éhségem.” A rostokban és alacsony glikémiás indexű ételekben gazdag reggeli nem csupán arra szolgál, hogy ne legyünk tovább éhesek, hanem arra is, hogy energikusabban induljon a nap. A reggelizés ugyanis fokozza a koncentráló- és emlékezőképességet, s javítja a szellemi frissességet is.

A kiegyensúlyozottabb, egészségesebb étrend minket is egészségesebbé tesz, annak összeállításához, valamint a megfelelő mennyiségek meghatározásához pedig kérje bátran a LIFE Centrum dietetikusának, Vörös Zsuzsannának a segítségét!